Všetky deti sú dobré : Príbehy písané srdcom - Prokešová, Viera; Matlovičova,Martina (COLUMBUS, 2001)
príbehy o deťoch, ktoré napísali sami v rámci akcie Detský čin roka. Ak deti píšu o tom, čo dobré urobili, mimovoľne nás dospelých pritom ťahajú za ruku k zázračne vyleštenému zrkadlu: nijako sa za tie čisté tváre, veľké oči a krehké postavičky neschováme, a tak otázka - neraz Čierny Peter - ostáva v našich rukách: