Zajatkyňa na plantáži. 4. - Carrington, Ashley nemecký autor, vlastným menom Rainer Maria Schröder 3. januára 1951 (NOXI s.r.o, 2009)
Štvrtý diel románovej ságy. Valerie sa teraz vo všetkom spolieha na právnika Kendrika, ktorý jej stojí po boku. Farmárčenie sa jej však nedarí. Jej schopnosti ani financie nestačia na udržovanie domu, plantáží a otrokov. A nevlastná rodina robí všetko pre to, aby ju fyzicky i psychicky uštvala a získala Cotton Fields späť. Potom, čo Stephen nezmyselne zastrelí dvoch otrokov Valerie, aby jej dokázal, ako je proti nemu bezmocná, Valerie sa rozhodne, že ho zabije. Matthev Melville sa konečne rozhodne, že požiada Valerie o odpustenie a zmieri sa s ňou. Keď však dorazí na Cotton Fields, vyľakaný Kendrik mu oznámi, že sa Valerie zrejme vybrala zastreliť svojho nevlastného brata. Ale Stephen naopak ťažko zraní ju a dokonca na ňu podá žalobu pre pokus o vraždu. Len čo sa Valerie len trochu zotaví, uvrhnú ju do väzenia. Kendrik ani Matthev nezaháľajú a snažia sa dievčinu pred tvrdým a nespravodlivým rozsudkom zachrániť. Matthev dokonca neváha "zaplatiť vlastným telom" a vyspí sa so ženou, ktorá sa ho už dlho snaží získať, ale najmä má vplyv na to, aby pre Valérie vymohla oslobodenie...