Posledný Inkov odkaz - May, Karl nemecký autor 25. februára 1842 - 30. marca 1912 (Smena, 1971)
V Buenos Aires sa schyľuje k býčím zápasom. Nemec Karl Hammer popudí jedného z účastníkov espada Antonia Perilla, keď pochybuje o jeho schopnosti poraziť kordom bizóna. Perilla sa dá do reči s doktorom, o ktorom si myslí, že ho odniekiaľ pozná. Následnému pokusu o vraždu zabráni Fritz Kiesewetter. Počas Corrida dôjde k masakru, ktorý musí vyriešiť otec Jaguár, ako je prezývaný Karl Hammer. Statočne zabije bizóna, s ktorým si toreadori neboli schopní poradiť. Dozvedáme sa, že sa Karl už preháňal po prériách Severnej Ameriky, kde si vyslúžil meno Lightning-hand. V Argentíne pátra po vrahovi svojho brata.