Magdalénka a škriatkovia - Friedová, Libuša (Perfekt, a.s, 2013)
Dievčatko Magdalénka žije v malom modrom domčeku s červeným komínom. Dlho sa v ňom nedeje nič zvláštne. Až jedného dňa Magdalénka objaví malého škriatka a postupne ďalších trinástich škriatkov, ktorí bývajú v domčeku a zabezpečujú fungovanie tých najbežnejších vecí v domácnosti. Tak napríklad spoznáva škriatka Tiktaka v budíku, škriatka Halóhaló v telefónom slúchadle či Blombloma v rádiu.