Živly noci. 2. - Kenyonová, Sherrilyn americká autorka 11. decembra 1965 (Ikar, 2009)
Svet šelmoľudí je výnimočne krutý. Nikomu sa nedá veriť. Nikoho nemožno milovať. Rozhodne nie, ak chce šelmočlovek prežiť... Sirota Wren Tigarian vyrástol v prostredí, ktoré sa ho bojí, nedôveruje mu. Wren je kríženec dvoch dravých zvierat - bieleho tigra a snežného leoparda - ale dokáže sa meniť na človeka. Keď niečo chce, nikto ho nezastaví. A teraz chce Marguerite. Marguerite DAubert Goudeauová je dcérou prominentného senátora USA, lenže nenávidí životný štýl bohatej spoločenskej vrstvy, ku ktorej patrí. Tak ako jej matka, ktorá svoj boj so životom vzdala. Svet ľudí však ani netuší, že popri ňom existuje svet šelmoľudí - utajený, neviditeľný, nenápadný. Ak chce Wren získať Marguerite, musí bojovať nielen proti ľuďom, ktorí ho ako polozviera nikdy neprijmú medzi seba, ale aj proti vlastným šelmoľuďom, ktorí si želajú jeho smrť, lebo ohrozuje ich skrytý svet. Dvojica zvádza dramatický boj s časom a s nepriateľmi, ktorí majú magické schopnosti. Wren a Marguerite sú ako štvaná zver. Môžu prísť o svoje životy, o svoju pravú podstatu.