Odbila 13. hodina - Fabian, Dušan D. slovenský autor fantasy a hororovej literatúry a publicista 10. novembra 1975 (Artis Omnis, 2012)
Zbierka strašidelných príbehov od autora románov Invocatio Elementalium, Pestis Draconum a Živého mě nedostanou! Vážené dámy, vážení páni! Vitajte na tenkej hranici na pomedzí reality a sveta divotvorných snov. Stačí jediný krok a ocitnete sa na miestach, ktoré ukrývajú desivé tajomstvá. Čakajú vás strašidelné zámky, opustené cintoríny, zabudnuté podzemné chodby, prekliate domy, večne blúdiace vlakové vozne i celé stratené dediny. Vstúpte a vaše mysle zaplavia armády hrôzostrašných preludov - nenásytní duchovia elementov, pomstychtiví návštevníci zo záhrobia, zatratení splodenci pekla, nemilosrdní strážcovia zakázaných právd, smrteľne nebezpeční psychopati i krvilačné zombie. Len smelo ďalej! Váhate? Máte strach? O to ide.