Chlapec v kufri - Kaaberbolová, Lene dánska autorka 24. marca 1960; Friisová, Agnete (Ikar, a.s, 2013)
Nestáva sa každý deň, aby niekto na hlavnej železničnej stanici v Kodani vybral z úschovne ťažký kufor a našiel v ňom asi trojročné dieťa, chlapčeka v bezvedomí, ale inak krásneho, zdravého, po akom túži vari každý bezdetný manželský pár. Práve toto sa prihodilo Nine Borgovej, matke dvoch detí a zanietenej dobrovoľníčke Červeného kríža. Chlapček pochádza z Litvy. Jeho osud nie je Nine ľahostajný, a tak sa pustí do pátrania na vlastnú päsť. Do prípadu sú zapletení majetní dánski rodičia, ktorí potrebujú nové obličky pre svoje choré dieťa, dvojica Jučas a Barbora, ktorá sa živí pokútnym obchodom s bezpečnostnými systémami, všemocná hlava kodanskej mafie Bukowski, kamarátka Karin, ktorá príde o život... Nina a napokon aj polícia stoja pred neľahkou úlohou. Podarí sa vrátiť dieťa jeho matke Sigite a prekaziť obchodovanie s ľudským tovarom?