Jánošík, Jánošík ... - Marec, Anton slovenský prozaik a dramatik 11. augusta 1953 - 21. september 2021; Skrisa, Ján (Martin Matica slovenská, 1995)
Príbehy o legendárnom zbojníckom kapitánovi v anglickej verzii. V knihe nájdete príbehy o tom, ako sa Jánošík stal kapitánom, ako zachránil mlyn vo Varíne, ako Jánošíka chytili a mnoho ďalších pútavých príbehov.
Keywords: slovenská literatúra; literatúra pre deti; historické príbehy; povesti - ľudové; texty v angličtine; pre čitateľov od 9 rokov