Boxer, brouk - Beauman, Ned (Euromedia Group, 2011)
Nenápadný sběratel nacistických kuriozit Kevin Broom, trpící vzácnou nemocí a nejraději komunikující přes chat, najde mrtvolu soukromého detektiva a dopis od Adolfa Hitlera adresovaný jakémusi Philipu Erskinovi... V Anglii 30. let pak sledujeme podivný vztah entomologa Erskina, podivínského mladíka z vyšší společenské vrstvy, a šestnáctiletého nadějného židovského boxera Setha Hříšníka Roache, alkoholika a homosexuála se sadistickými sklony. Muži k sobě pociťují neodolatelnou přitažlivost... Zároveň pracujem se zvláštními brouky z Polska, kteří mají na krovkách kresbu připomínající hákový kříž. Bizarní i šokující debutový román je jistým zvráceným způsobem zábavný.