Bludy z nudy - Sperling, Sacha pseudonym francúzskeho autora a scenáristu 17. mája 1990 (Euromedia Group - Knižní klub, 2011)
Vypravěčem debutového románu je čtrnáctiletý Saša, který pochází z bohaté rodiny.Vyrostl v dobré pařížské čtvrti a na prázdniny jezdil do Maroka. Nyní chodí do 3. ročníku lycea: prožívá věk, kdy se hraje o všechno, kdy člověk neví, k čemu tu je a co by chtěl dělat. Saša je ztracený, neorientuje se ve svém životě - jakoby čeká na nějaký signál nebo událost,která ho někam nasměruje. Takový signál pro něj představuje trochu bláznivý a provokativní kamarád Augustin, který je mladíkem činu. Společně experimentují až na hranici smrti - jen aby se přesvědčili, že žijí. Mezi oběma se postupně zrodí vztah (zahrnující i vztah fyzický), který trvá jeden školní rok. Mladíci zaháně jí nudu drogami a alkoholem, nočními dobrodružstvími Nebezpečí a vášeň reprezentuje reálný život. Sugestivní román o první lásce, dospívání, (sebe)zničení, o společnosti, a o životě teď a zde. Sacha Sperling (1990) je pseudonym. Kniha vzbudila po vydání obrovskou pozornost, autor je označován za jednoho z nejzajímavějších talentů desetiletí.