Slepičí polévka pro duši 2. porce - Canfield, Jack americký autor 19. augusta 1944; Hansen, Mark Victor (Praha Columbus, 1998)
Dva z nejúžasnějších, nejinspirativnějších lektorů a řečníků dnešní Ameriky se prostřednictvím této knihy s vámi chtějí podělit o dojemné, humorné, vážné a povzbuzující příběhy, básně a podobenství, s nimiž se za celý život setkali. Nejsou to jen tak obyčejné povídky. Dodají vám jiskru a dotknou se vašich srdcí, ať jste kýmkoli. Vnesou světlo do tmy, pohladí vás po duši a naznačí, kam na rozbouřeném moři stočit kormidlo vaší loďky. Nabírejte z té mísy "slepičí polévky" plnými lžícemi a ode dna - a nezapomínejte ani na své známé a přátele. Ať mají všichni vrchovatý talíř!
Keywords: americká literatúra; poviedky; meditatívne príbehy