Ako si vychovať brata (Perfekt Bratislava, 2012)
Ak by poviedky boli kvety, dalo by sa povedať, že tento ročník Literárnej súťaže o detskú poviedku uvil obrovskú a pestrú kyticu. Poviedky napísali začínajúci spisovatelia, ale aj už známi autori detských kníh. Poviedky vyberali a hodnotili žiaci základných škôl, čím sa do knižky dostali tie najlepšie poviedky, ktoré súvisia so životmi detí a mladých v dnešnej spoločnosti.
Knižka prostredníctvom príbehov uvádza deti do sveta rôznych hrdinov, ktorí zápasia s podobnými problémami - vtip a iskra poviedok im dodajú odvahu a nádej na riešenie vlastných problémov. Sú to bezprostredne podané, živé a inšpiratívne príbehy nielen pre deti, ale aj dospelých, ktorým pomáhajú dívať sa na svet očami detí a často v nich nachádzajú samých seba.
Knižka nesie názov podľa víťaznej poviedky Ako si vychovať brata, ktorá získala CENU DIEŤAŤA 2012.
Keywords: slovenská literatúra; literatúra pre deti; poviedky; príbehy o deťoch; na prednes - 2. stupeň ZŠ; pre čitateľov od 11 rokov