Slepý inštinkt - Winkelmann, Andreas nemecký autor ?. decembra 1968 (IKAR, a. s., 2012)
V jeden horúci letný deň v spustnutej záhrade sedí na hojdačke dievčatko. Všetko navôkol hýri farbami, ale ono to nevníma. Je slepé. Zato však jasne cíti, že sa niekto blíži. Stelesnenie zla. O veľa rokov neskôr zavolajú policajnú komisárku Franzisku Gottlobovú do ústavu pre postihnuté deti. Stratilo sa slepé dievčatko a po páchateľovi akoby sa zľahla zem. Napínavý psychotriler plný prekvapivých zvratov z pera majstra svojho žánru.