Pravda o Melody Brownovej - Jewellová, Lisa anglická autorka 19. júla 1968 (IKAR, a. s., 2012)
Keď mala Melody Brownová deväť rokov, rodine zhorel dom a s ním aj všetky hračky, fotografie, šaty a staré vianočné pohľadnice. Požiar však nezničil len jej osobné predmety, pripravil ju aj o spomienky. Melody Brownová si nepamätala nič, čo sa odohralo pred jej deviatymi narodeninami. Teraz tridsaťtriročná Melody žije v malom byte uprostred Londýna spolu so sedemnásťročným synom. Pre oboch vytvorila pekný život a nič na ňom nemieni meniť. Jedného dňa sa jej však prihodí niečo nezvyčajné. Prijme pozvanie na rande, prvé po ôsmich rokoch, a navštívi predstavenie slávneho hypnotizéra. Zrazu upadne do mdlôb, a keď sa preberie, zistí, že pamäť sa jej vracia. Spočiatku pre ňu nové spomienky nič neznamenajú, no pomaly, deň za dňom, ich v duchu spája a vynára sa skutočný príbeh jej detstva. Lenže s každou záhadou, ktorú vyrieši, sa objaví ďalšia, a každá otázka, na ktorú nájde odpoveď, vyvolá nasledujúcu. Melody už začína pochybovať, či si vôbec niekedy úplne poskladá svoju minulosť...