Proroctvo z temnoty. 2. - Zuiker, Anthony E. americký autor, tvorca a výkonný producent amerických seriálov 17. augusta 1968; Swierczynski, Duane (IKAR, a. s., 2011)
Pokračovanie bestsellerovej série LEVEL 26. Steve Dark bol kedysi stratenou dušou, človekom, ktorý sa nevedel rozhodnúť medzi láskou k rodine a využívaním jedinečného talentu - talentu na chytanie sériových vrahov. Špecializoval sa najmä na vrahov dvadsiatej šiestej úrovne, ktorých zvrhlosť presahuje oficiálnu stupnicu zla, používanú policajnými zložkami. Dark sa pri presadzovaní spravodlivosti dopustil činu, ktorý mu jeho šéfovia mohli len ťažko tolerovať: prekročil nebezpečnú hranicu, za akou by sa slabšia osobnosť úplne vzdala seba i morálnych zásad Dark to však neurobil. Keď mu svet všetko vzdal, keď zničil to, pre čo Dark žil, odohrala sa v ňom premena, ktorá sa až teraz, o tri roky neskôr, završuje. Dark sa vydáva na nezvyčajnú misiu, pri ktorej sú morálne zábrany skôr na ťarchu. Až táto misia mu umožní, aby prijal svoj osud. Je pripravený posunúť spravodlivosť na vyššiu úroveň. Po celých Spojených štátoch sa totiž opäť objavujú zverské zločiny, za ktorými zrejme stojí myseľ sériového vraha.