Netvor z temnoty : 1. - Zuiker, Anthony E. americký autor, tvorca a výkonný producent amerických seriálov 17. augusta 1968; Swierczynski, Duane (IKAR, a. s., 2010)
SPOZNAJTE NOVÚ ÚROVEŇ HRÔZY Členovia policajných zložiek veľmi dobre vedia, že vrahov možno rozdeliť do dvadsiatich piatich úrovní zla - od naivných oportunistov na úrovni 1 až po dôkladne plánujúcich mučiteľov, ktorí sa nachádzajú na úrovni 25. Okrem elitnej bezmennej vyšetrovacej skupiny pátrajúcej po najnebezpečnejších vrahoch na svete, teda okrem skupiny mužov a žien, o ktorých neexistujú oficiálne záznamy a ktorých vedie vyšetrovateľ Steve Dark, však takmer nikto nevie, že sa pracuje na definícii novej kategórie vraha. Do tejto skupiny patrí len jeden človek. Jeho obete: Ktokoľvek. Jeho metódy: Neobmedzené. Jeho prezývka: Škripec. Jeho zaradenie: LEVEL 26.