Kežmarská čierna pani - Marec, Anton slovenský prozaik a dramatik 11. augusta 1953 - 21. september 2021 (ViViT s.r.o, 2001)
Kto to bol Imrich Thököly, Beáta Laska či Jakub Buchholtz... okrem skutočne žijúcich postáv, sa stretnete i s postavami, ktoré sa zrodili len v ľudskej fantázii. V príbehoch, ktoré viac-menej ešte stále žijú v pamäti predkov, spoznáte osob nosti známe i málo známe práve z nášho regiónu. Spoznáte v nich ľudí, ktorí mali svoje malé i veľké radosti a trápe nia. Vždy sa však vedeli s nimi vyrovnať a vedeli bojovať o kúsok jednoduchého ľudského šťastia, o to, aby sme aj my ostatní v nich možno našli odpoveď pre dnešok.