Strategie řízení třídy - Cangelosi, James S. americký autor (Portál,s.r.o, 2009)
K nejčastějším stížnostem dnešních učitelů patří problémy s motivací a kázní dětí, se zvládnutím třídy a s tím, jak odpovídat na rušivé chování žáků. Výzkumy ukázaly, že právě čas ztracený kvůli řešení kázeňských problémů a nízké efektivitě řízení práce podstatně snižuje prostor, který má učitel k dispozici pro vlastní vyučování. Kniha Strategie řízení třídy na více jak 250 příkladech běžných situací ve třídách - od mateřské po střední školu - ukazuje různé přístupy k řešení široké škály problémů od denního snění žáků až po fyzickou agresi vůči spolužákům a učitelům. Kniha stručně rekapituluje výsledky psychologických výzkumů, vysvětluje základní principy řízení třídy, vyvozuje z nich konkrétní strategie použitelné při vyučování a řešení pedagogických situací.