Psychologie - Říčan, Pavel (Portál, s.r.o, 2005)
Zkušený autor předkládá moderně didakticky zpracovanou učebnici, která vychází z osnov výuky společenských věd na gymnáziích. Publikace je doplněná množstvím zajímavých obrázků a schémat. Oproti zahraničním překladům učebnic psychologie zde nechybí základní informace o české psychologii, o pramenech ke studiu v češtině, o tom, kde se dá u nás psychologie studovat a kde psychologové u nás pracují.