Psychologie - Říčan, Pavel (Praha Portál, s.r.o., 2005)
Zkušený autor předkládá moderně didakticky zpracovanou učebnici, která vychází z osnov výuky společenských věd na gymnáziích. Publikace je doplněná množstvím zajímavých obrázků a schémat. Oproti zahraničním překladům učebnic psychologie zde nechybí základní informace o české psychologii, o pramenech ke studiu v češtině, o tom, kde se dá u nás psychologie studovat a kde psychologové u nás pracují.
Keywords: česká literatúra; psychológia; pamäť; myslenie; vedomie; motivácia; sociálna psychológia; psychológia osobnosti; vývinová psychológia; odborné publikácie