Cesta samotárova - Vanovič, Július (Martin Matica slovenská, 1994)
Esej o krompašskom rodákovi Júliusovi Barčovi-Ivanovi.
Keywords: Barč-Ivan, Július -- slovenský autor, dramatik, prozaik -- 1. mája 1909 - 25. decembra 1953 -- Krompachy; slovenská literatúra; významné osobnosti; eseje; regionálna literatúra -- Krompachy; Krompachy; biografie