Červené barety - Šolc, Jiří (Naše vojsko, 1998)
Autor je bývalý výsadkář a vojenský historik. První část knihy je věnována historii našeho vojenského parašutismu od prvních pokusů ve třicátých letech až po současnost. Druhá, obsáhlejší část je zajímavým vzpomínáním autora (typického osmašedesátníka) na vojenskou kariéru od padesátých let až do propuštění z armády i na jeho osudy za normalizace.