Dni sviatočné i všedné - Habovštiak, Anton slovenský spisovateľ 24. septembra 1924 - 14. apríla 2004 (Spolok svätého Vojtecha, 1995)
Kniha Dni sviatočné i všedné je zbierkou zamyslení a esejí, ktoré prepájajú duchovný svet s každodenným životom človeka. Anton Habovštiak v nej uvažuje o význame sviatočných chvíľ, ale aj o hodnotách ukrytých vo všedných dňoch. Všímavo a citlivo hovorí o viere, tradíciách, modlitbe a vnútornom prežívaní, ktoré nie sú viazané len na veľké udalosti, ale majú miesto aj v tichu bežného dňa. Kniha ponúka pokojné, no podnetné zastavenia, ktoré čitateľa vedú k zamysleniu nad vlastným životom a každodennou duchovnou cestou.