Ústava Slovenskej republiky pre školy - Fogaš, Ľubomír (Bratislava SPN, 1997)
Ústava je základný zákon štátu. Tvorí ju súhrn základných právnych noriem o spoločenskom zriadení, politickej organizácii a postavení občanov, záväzný pre všetky orgány a občanov daného štátu.
Keywords: ústava; Slovenská republika; preambula; štáte symboly -- Slovensko; ústavné právo