Studená vojna očami východu a západu - Patros, Gabriel (PTK-ECHO, 1994)
Autor vo svojej publikácii STUDENÁ VOJNA OČAMI VÝCHODU A ZÁPADU na základe rozhlasového seriálu BBC a na základe rozhovorov s priamymi účastníkmi kľúčových udalostí studenej vojny popisuje základné momenty a fakty, ktoré boli rozhodujúce o smerovaní svetovej politiky po druhej svetovej vojne. Neposkytuje komplexný prehľad všetkých udalostí, vyberá si len tie, ktoré považuje za podstatné a rozhodujúce, ktoré ale výstižne demonštrujú atmosféru a charakter studenej vojny...