Vymokliny - Hlaváč, Ľudovít (Spolok svätého Vojtecha, 1992)
Príbeh rodiny Jamrichovcov z 30. rokov nášho storočia vnímame cez lásku a obetu (Magda), ktoré stoja proti zaslepenému vzťahu k pôde, k majetku (Matej). V týchto dvoch postavách autor zobrazil dejinnú drámu ľudstva...