Dar a tajomstvo - Ján Pavol II. poľský duchovný a 264. rímsky pápež 18. mája 1920 - 2. apríla 2005 vlastným menom Karol Józef Wojtyła; Hučko, Mikuláš (Bratislava Nové mesto, 1997)
Kniha je úprimným svedectvom pápeža o vlastnom kňazstve. Ako sám hovorí, píše toto svedectvo, "aby vydalo plody v srdciach bratov v kňazstve a mnohých iných bratov a sestier v Cirkvi", a túži, aby sa z neho stalo "semeno bratstva aj pre tých, ktorí ma často obdarúvajú, hoci nevyznávajú tú istú vieru, svojou pozornosťou a ochotou na úprimný dialóg".
Keywords: Ján Pavol II. -- poľský duchovný a 264. rímsky pápež -- 18. mája 1920 - 2. apríla 2005; talianska literatúra; náboženstvá; kresťanstvo; katolícka cirkev; pápeži; populárno-náučné publikácie; biografie