Človek - Farba - Priestor - Frieling, Heinrich; Auer, Xaver (Alfa, 1972)
Kniha je praktickým návodom na cieľavedomú farebnú úpravu pracovného prostredia, obchodov, škôl, jedální, nemocníc, kancelárií, bytov, atd.. Opisuje psychologické pôsobenie farieb na človeka, kultúru práce, vzťah medzi svetlom a farbami a obsahuje konkrétne príklady farebnej úpravy (poradie farieb, zaujímavé pokusy, pôsobenie farieb, jas a temnota, teplo a zima, farebné kontrasty, za a proti bielej, atd.)...