V úzkosti hľadania - Tatarka, Dominik slovenský prozaik, esejista 14. marec 1913 - 10. máj 1989 (Tranoscius, 1997)
Zbierka noviel jedného z našich najväčších spisovateľov, zostavená synom autora podľa želania Dominika Tatarku. Názov knihy vystihuje atmosféru 30. a 40. rokov a predznamenáva ďalší autorov literárny vývin a zároveň je esenciálnym vyjadrením myšlienky, ktorá spája všetky novely obsiahnuté v knihe.