V úzkosti hľadania - Tatarka, Dominik slovenský prozaik, esejista 14. marec 1913 - 10. máj 1989 (Liptovský Mikuláš Tranoscius, 1997)
Zbierka noviel jedného z našich najväčších spisovateľov, zostavená synom autora podľa želania Dominika Tatarku. Názov knihy vystihuje atmosféru 30. a 40. rokov a predznamenáva ďalší autorov literárny vývin a zároveň je esenciálnym vyjadrením myšlienky, ktorá spája všetky novely obsiahnuté v knihe.
Keywords: Podvojná rozprávka; Ošiaľ; Pred zrkadlom; Človek na diaľku; Pach; Červený Benčat; Kohútik v agónii; Ešte s vami pobudnúť; slovenská literatúra; poviedky