Zločiny benátskych intrigánov - Šenoa, August; Čačko, Peter (Bratislava JUGA, 2001)
Román čerpá námet zo zložitej spoločensko-politickej situácie chorvátskeho prímoria na začiatku 17. storočia. Na tomto území sa odohrávali od najstarších čias mocenské zápasy a boje najrozličnejších síl.
Keywords: chorvátska literatúra; historické romány