Dvorná Kamarila. 4. - Zagorka, Marija Jurič chorvátska autorka a novinárka 2. marca 1873 - 29. novembra 1957 (Smena, 1973)
Dej štvrého zväzku románového cyklu Gričská čarodejnica, Dvorná kamarila, sa odohráva v Rakúsko Uhorsku a čiastočne v talianskej Parme za vlády Márie Terézie a jej syna Jozefa II., ktorý ju vystriedal na tróne.V prvej časti sledujeme predovšetkým osudy krásnej a šľachetnej grófky Nery Vojkffyovej a jej manžela Sinišu, ktorým sa napriek nepriazni kráľovnej a intrigám jezuitov podarilo napokon stretnúť a šťastne vrátiť do rodného Chorvátska. Ústrednou postavou druhej časti, nazvanej príznačne "Burič na tróne", je Jozef II. Autorka idealizuje postavu tohto osvieteného panovníka, ktorý si získava sympatie čitateľov svojimi reformami aj osobnými vlastnosťami. Proti Jozefovi však intriguje skupina ľudí, dvorná kamarila, ktorá so zákulisia ovplyvňuje dianie na dvore. Chce prinútiť Jozefa, aby odstúpil z trónu. Na dosiahnutie svojho cieľa odporcovia Jozefových reforiem, šľachta a jezuiti, neváhajú ohroziť i ľudí blízkych Jozefovi. Napínavý dej, množstvo nebezpečných situácií, do ktorých sa dostanú hrdinovia románu, a hľadanie východísk z nich, to všetko ponúka autorka čitateľom vo štvrtom diele populárnej Gričskej čarodejnice.