Chrám milionov rokov. 3/2 - Jacq, Christian francúzsk autor, archeológ a egyptológ 28. apríla 1947 (Motýľ, 1998)
Po smrti veľkého faraóna Setchiho sa podľa jeho vôle dostáva na trón mladší syn Ramzes - Syn Slnka. Vysoká cirkevná hierarchia i šľachta sa obávajú nového panovníka, v ktorom vrie mladá, nespútaná energia. Dokonca aj jeho najbližší sa postavia zákerne proti nemu. Na čele sprisahania je jeho starší brat Šenar, pôžitkár a intrigán, ktorý si chce za každú cenu uplatniť svoj nárok prvorodeného na trón. Pri Ramzesovi stojí jeho matka Tuja, vdova po Setchim, a Nefertari, jeho vznešená a krásna manželka. Dokonca aj bohovia niekoľkými zázrakmi posvätia Ramzesovu vládu novej doby. Podarí sa zlým silám, neprajníkom oslabiť ochranné štíty okolo mladého faraóna? Veď démonom a mágom sa darí zneistiť a získať si aj Ramzesových priateľov. Sú ochotní zapredať Egypt výbojným Chetitom, len aby získali moc. No Ramzesa nič nezastaví. Vybuduje nové hlavné mesto a chrám miliónov rokov, ktorý má ochrániť jeho i jeho verných.