Pasodoble s prízrakmi - Brat, Roman slovenský autor 9. decembra 1957 (Bratislava Slovart, 2007)
Pasodoble s prízrakmi je napínavým a dynamickým príbehom o spisovateľovi, ktorý svoj román o večnom boji dobra a zla napíše tak presvedčivo a sugestívne, že sa v ňom mnohé osoby i skupiny ľudí spoznajú a rozhodnú sa mu za to pomstiť. Pomôže mu až útek do krajiny, kde sa odohráva dej jeho románu a kde panuje neistota z nevyhlásenej vojny medzi baskickou polovojenskou organizáciou ETA a silovými zložkami štátu. Do celej záležitosti napokon vstúpia jasnovidka Tomasa a novinárka Isabel, ktoré zvrátia zdanlivo neodvratný osud.
Keywords: slovenská literatúra; spoločenské romány