Jak malovat olej - Parramón, José Maria španielsky autor, maliar, ilustrátor, grafik 1918 - 2002 (Svojtka a Vašut, 1996)
Stručná historie olejomalby, potřebné materiály a pomůcky, první cvičení s barvami, teorie barev a barevná harmonie, nácvik malování olejem všemi barvami. To vše je obsaženo v další z výtvarných příruček z edice Jak na to.