Ezau Poslední tajemství Himálaje odhaleno - Kerr, Philip anglický autor krimi 22. februára 1956 - 23. marca 2018; Müller, Ondřej (Praha BB Art, 1997)
Dobrodružný thriller o himalájské výpravě, která pátrá po tajemství yettiho.Jack Furnes, proslulý americký horolezec, přináší své přítelkyni-archeoložce lebku prastaré zkameněliny, kterou nalezl v ledovcové himalájské jeskyni. Antropoložka však zjistí, že lebka pochází z nedávné doby. Do Himalájí se vydává další výprava. O tuto oblast však z politicko-obranných důvodů projevuje zájem i Pentagon a tak se z původně vědecké expedice, zajímající se o objevení yettiho stává drama, měnící se v boj na život a na smrt. Výprava objeví údolí, kde přebývají yettiové, rozhodne se však ponechat Himalájím jejich tajemství.
Keywords: triler; Himaláje