Dom na pobreží - Maurierová, Daphne du anglická autorka 13. mája 1907 - 19. apríla 1989; Albrechtová, Melita (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1999)
Dick súhlasí s tým, že vyskúša novú drogu, ktorú vyvíja jeho priateľ, a potom... ...sa pomocou nej prenáša do 14. storočia, kde sa stáva svedkom dobrodružného života na cornwalskom panstve. Intrigy, neveru, násilnú smrť mnohých ľudí sleduje pomocou sprievodcu po tomto svete - Rogera...
Keywords: anglická literatúra; historické romány