Mátoho-lietadlo. 3. - Brezina, Thomas rakúsky autor pre mládež 30. januára 1963 (Egmont, s.r.o, 1999)
Poď, čaká Ťa Tigrí tím! Dedinku v Nórsku drží v napätí čudný svetielkujúci objekt, čo v noci krúži po oblohe. Že by duch lietadla, čo sa pred časom zrútilo do jazera? Naozaj prináša ľuďom nešťastie? Biggi, Patrik, Luk a ty - vy štyria máte odhaliť tajomstvo - ale dajte si pozor! Je to nebezpečné...