Kým si bola v kóme - Lévy, Marc francúzsky autor 16. októbra 1961; Sadloňová, Zora (Bratislava Motýľ, 2001)
Príbeh mladej lekárky sa začína úplne obyčajným plánovaním víkendu po namáhavej práci v nemocnici. Keď si sadá do auta, netuší, že osudná havária krátko po štarte nadobro zmení jej život.
Keywords: francúzska literatúra; romány z lekárskeho prostredia; kóma; sfilmovaný príbeh