Dom preludov 2. - Gedgeová, Pauline kanadská autorka 11. decembra 1945; Ťapuš, Marián (Bratislava Kunder, 1999)
Šesťnásť rokov prešlo od jej odsúdenia a ona sa drží podmienok svojho trestu vo vyhnanstve v rodnom Asvate. Potajomky však píše na ukradnutý papyrus svoj príbeh a dúfa, že sa jej podarí dostať ho k panovníkovi, ktorý jej napokon odpustí a znovu ju pozdvihne z prachu Asvatu. Pri živote ju držala aj nádej, že Hui, Paibekamon, Pentu, País, Hunro a ich komplici raz budú po zásluhe potrestaní. Cez Asvat prechádza jeden z mnohých kráľovských poslov May a Thu sa pokúsi poprosiť ho o doručenie zvitkov s príbehom k panovníkovi. Posol ju odmietne, no nezdá sa že by ju to urazilo. Triumfálne pokračovanie románu Dom snov. Príbeh o zlobe a odplate, ale aj o láske a odpustení.
Keywords: Dom snov; kanadská literatúra; historické romány; staroveký Egypt