Gold za všechny peníze - Heller, Joseph (BB Art, 2000)
Bruce Gold, židovský profesor anglické literatury na univerzitě, dostane nečekanou nabídku: může se stát vysokým politikem v americké vládě. A právě to je příležitost, na kterou Gold celou dobu čeká, protože konečně může něco udělat se svým životem, v němž mu jen máloco vychází tak, jak by si přál: Jeho děti jej nerespektují, jeho otec, manipulátor s diktátorskými sklony, ho v jednom kuse zesměšňuje a jeho žena si ani nevšimne, že od ní Bruce odchází. Gold za všechny peníze je smutný i humorný román o dospívání, stárnutí a odloučení, který s sebou nese všechny typické rysy hellerovských příběhů.