Ostrovy uprostřed proudu - Hemingway, Ernest (Knižní klub, 1998)
Román z autorovy pozůstalosti, dílo, pro něž těžil Hemingway látku ze své umělecké krize, z historie svých manželství, z osudu svých synů a ze své činnosti námořního partyzána za druhé světové války. Hrdinou románu je tragická postava malíře, který si uvědomuje, že jeho tvůrčí síly slábnou a který nadto trpí rozvratem manželství a jehož útěchou jsou jen jeho tři synové. Děj, jenž se odehrává před druhou světovou válkou na ostrovech Bimini, za druhé světové války na Kubě a posléze na moři a během něhož hrdina své syny ztrácí, vrcholí dramatickým pátráním po německé ponorce a její posádce...