Jeden milenec navyše je stále málo - Hauptmannová, Gaby nemecká autorka 14. mája 1957 (Ikar, 2002)
Pondelky trávi vždy s Larsom, svalnatým mužom, ktorý je za každé dobrodružstvo. V hamburskom luxusnom hoteli Ramses Anna naplno vychutnáva svoju neveru ľ presne ako párik o poschodie vyššie. Vášeň nás spája, nazdáva sa Anna a zo žartu im zavolá. Položí slúchadlo práve v tej chvíli, keď ho tí na druhej strane linky zdvihnú. Vzápätí zavládne hore mŕtve ticho. Nasledujúce ráno oznámi tlač neuveriteľnú správu: V Ramsese našli mŕtvolu muža, a to práve v izbe nad Annou a Larsom. Anna je zmätená, pretože čas úmrtia zjavne nesedí. A keď sa prípadu chytá Rainer, jej naoko vzorný manžel, nezostane jej nič iné, ako sa tajne, na vlastnú päsť pustiť do vyšetrovania.