Zásady muštárne - Irving, John americký autor 2. marca 1942 (INA, 1996)
Príbeh o Homérovi Wellsovi sa začína uprostred jabloňových sadov v štáte Maine v Novom Anglicku. V sirotinci v mestečku St. Cloud je Homér najstarší zverenec, nikto si ho neadoptoval, a tak tam zostal a priúča sa u Wilbura Larcha, lekára a neobyčajne láskavého zakladateľa sirotica, ktorý pomáha ženám v meste a je závislý od éteru. Vedomosti, skúsenosti a životné pravdy, ktoré Homér v mladosti získal od doktora Larcha, zúročí ako dospelý, keď sa stane šéfom muštárne a milencom ženy svojho najlepšieho priateľa.