Svetová literatúra na dlani : 300 obsahov z diel svetových spisovateľov - Hovorková, Vlasta (Príroda, 2001)
Príručka je určená všetkým kultúrne orientovaným ľuďom, ktorí sa chcú rýchlo orientovať v svetovom literárnom bohatstve. Ponúka 300 obsahov z diel svetových spisovateľov, stručný životopis každého z nich a zoznam jeho najznámejších diel. Neoceniteľný pomocník najmä pred maturitnými a prijímacími skúškami.