Svetová literatúra na dlani 300 obsahov z diel svetových spisovateľov - Hovorková, Vlasta; Špačková, Zora PhDr. (Bratislava Príroda, 2001)
Príručka je určená všetkým kultúrne orientovaným ľuďom, ktorí sa chcú rýchlo orientovať v svetovom literárnom bohatstve. Ponúka 300 obsahov z diel svetových spisovateľov, stručný životopis každého z nich a zoznam jeho najznámejších diel. Neoceniteľný pomocník najmä pred maturitnými a prijímacími skúškami.
Keywords: svetová literatúra; literárna tvorba; rozbory literárnych diel