Divý tymian - Pilcherová, Rosamunde (Slovenský spisovateľ, 2002)
Najprekladanejší román Rosamunde Pilcherovej nás oboznámi s malebným prostredím škótskeho vidieka a očarí príbehom ženy, ktorá sa už raz v láske sklamala. Oliver, spisovateľ, autor úspešných hier navštívil dom svojho syna Thomasa, ktorý býval so starými rodičmi. Jeho matka krátko po rozvode s ním umrela pri havárií lietadla. Oliverovi sa zdá, že starí rodičia sa nestarajú o Thomasa podľa jeho predstáv a preto si ho zobral. Doviedol ho k Viktorii, svojej niekdajšej láske, s ktorou chodil predtým, ako sa oženil. Viktoria si Thomasa obľúbila. Oliver po úspechoch s novou hrou na ňu a na syna akoby zabudol... Viktoria má priateľa, Thomasa vracajú starým rodičom, kde ho môžu kedykoľvek navštíviť.