Sfinga 4 Záhady histórie. Od Richarda Levie srdce po Casanovu - Huf, Hans-Christian; Kellö, Vojtech (Bratislava Ikar, 2002)
Pokračovanie mimoriadne úspešnej série kníh Sfinga 1 ľ 3 odkrýva záhady minulosti vo svetle dnešných dní a prináša aktuálne a ucelené informácie o týchto osobnostiach a témach
Richard Levie Srdce a jeho dobrodružná križiacka výprava: vysvetlil si zlé znamenia nesprávne?
Karol Veľký sa zapísal do dejín veľkosťou svojich činov a jeho sláva trvá dodnes: aké temné miesta sa nachádzajú v jeho živote?
Morskí nomádi Feničania: mohli objaviť Ameriku?
Nostradamus, čarodejník z hviezdneho neba: naozaj videl do budúcnosti?
Legendárna Sisi: prečo ju považovalo jej cisárske okolie za revolucionárku?
Čarodejník vášní Casanova ľ bol iba veľkým zvodcom?
Keywords: svetové dejiny; záhady; Richard Levie Srdce -- Anglicko -- kráľ -- 8.9.1157-6.4.1199; Anglicko; Feničania; Karol I. Veľký -- cisár -- 2.4.742-28.1.814 -- Franská ríša; Frankovia; Rímska ríša; Franská ríša; Nostradamus -- lekár, astrológ -- 14.12.1503-2.7.1566 -- Francúzsko; Francúzsko; Bavorská, Alžbeta -- cisárovna, kráľovná -- Rakúsko -- 24.12.1837-10.9.1898; Casanova, Giacomo -- spisovateľ,cestovateľ -- Taliansko -- 2.4.1725-4.6.1798; Taliansko; Sisi -- cisárovná Alžbeta Bavorská -- 24.12.1837-10.9.1898 -- Rakúsko-Uhorsko