Encyklopedie výtvarných technik a materiálů - Smith, Ray (Slovart, s.r.o, 2000)
Tato příručka je doslova pokladnicí užitečných návodů a rad, jež doprovází přes 1000 ilustrací. Je to nejpodrobnější praktický průvodce světem pomůcek a technik používaných ve výtvarném umění. Kromě množství klasických postupů přináší přehled o celé řadě podnětných moderních technik, jež jsou dnes výtvarníkům k dispozici. Obsahuje množství detailně popsaných a ilustrovanaých postupů a odborných rad zaměřených na veškerou problematiku malby, kresby, tiskových technik a příbuzných výtvarných oborů.