Pyžamkáči - Ivaničková, Margita (Mladé letá, 2003)
Za všetko môže jedno pyžamko - sú na ňom vytlačené zvieratká a šašo. Kým predškolák Damián spí, pyžamkové postavičky - pyžamkáči - ožívajú. Ktovie, ako vedia o všetkých Damkových starostiach, ale prezrádzajú mame alebo ocovi, ako chlapčekovi pomôcť. Damián chodí do škôlky nerád, ale keď počúva rozprávky o pyžamkáčoch, vždy cestou zabudne plakať. Pyžamkáči sú jeho dobrí kamaráti - prečo sa však stratia práve vtedy, keď sa z predškoláka stáva prvák?